XX-lecie ZSU

20 lat minęło jak jeden dzień. 20 lat minęło, lecz nie odejdzie w cień!
To było 20 bardzo ważnych lat, wypełnionych codzienną pracą, młodymi ludźmi, marzeniami, przemianami, osiągnięciami i współpracą.
20 lat, w czasie których przyświecał nam jeden cel: Wszystko co robimy, robić z pasją!

Dziś zatrzymaliśmy się, by, ten czas od początku powołania Zespołu Szkół Usługowych, podsumować.
Uroczystość Jubileuszu 20-lecia ZSU rozpoczęliśmy mszą świętą w kościele pw. Świętego Antoniego Padewskiego. Następnie zaprosiliśmy gości, którzy swoją obecnością postanowili uświetnić ten dzień, do hali sportowej na uroczystą galę. Wspominaliśmy minione lata, dzieliliśmy się historią naszej szkoły w dziewięciu odsłonach: Przemiany, Nowe kierunki i nowe pracownie, Sukcesy, Festiwale, Absolwenci, Projekty, Usługusy, Pracodawcy i Przyszłość. Prezentacje poszczególnych obszarów uatrakcyjniały występy artystyczne i pokaz mody w wykonaniu naszej młodzieży. Wręczyliśmy też Usługusy 20-lecia, które z rąk Dyrektora szkoły odebrali przedstawiciele Rady i Zarządu Powiatu Ostrowskiego oraz Firmy Goldwell, czyli Ci, na których wsparcie mogliśmy liczyć zawsze na przestrzeni ostatnich dwudziestu lat. Po zakończeniu uroczystości zaprosiliśmy Wszystkich na tort i toast jubileuszowy. Ponadto nasi Goście mieli możliwość zobaczenia na własne oczy przemian, które zaszły w murach szkoły.
Serdecznie dziękujemy Wszystkim za to, że byliście z nami i zapraszamy za kolejne pięć lat na obchody ćwierćwiecza istnienia Zespołu Szkół Usługowych!

PRZEMIANY

 

NOWE KIERUNKI I NOWE PRACOWNIE

 

SUKCESY

 

FESTIWALE

 

ABSOLWENCI

 

PROJEKTY

 

USŁUGUSY

 

PRACODAWCY

 

PRZYSZŁOŚĆ

 

Poniżej galeria zdjęć z uroczystości obchodów XX-lecia szkoły. Zapraszamy do obejrzenia.

All Albums » Tags Szukaj Tagi 
No tags are currently available.

20 lecie ZSU ,,od kuchni"
Uczniowie z klasy 1ta i 2ta pod nadzorem nauczycieli przygotowywali finger foody na okolicznościowe przyjęcie.
Oto skład poszczególnych finger foodów:
1. Humus, pasztet z soczewicą, kiełki.
2. Ser kozi, buraki gotowane, oliwa szczypiorkowa, kiełki.
3. Łosoś wędzony na zimno na pumperniklu, majonez szczypiorkowy, kwiaty jadalne.
4. Polędwiczka wieprzowa gotowana sous vide, salsa pomidorowa, rukola.
5. Tortilla, serek śmietankowy, śwież szpinak, szynka parmeńska/polędwiczki sous vide, kiełki.
6. Mus z białej czekolady, maliny, granat.

Stoły bankietowe przygotowane w auli ZSU, to efekt kilkudniowej współpracy kilkudziesięciu naszych uczniów z branży gastronomiczno-hotelarskiej. Stoły bankietowe jak i finger foody prezentowały się wspaniale.

Szukaj Tagi 

PARTNERZY

 
klasy patronackie w zawodzie: technik żywienia i usług
gastronomicznych,
kucharz, kelner

    

klasa patronacka w zawodzie:
technik usług fryzjerskich, fryzjer
Wystąpił błąd. Błąd: Text/HTML jest obecnie niedostępny.
 
klasy patronackie w zawodach: technik reklamy,
technik fotografii i multimediów