AKTUALNOŚCI

18 listopada 2021

Ogólnopolski karpiowy konkurs kulinarny

Dnia 17 listopada 2021 r. uczniowie naszej szkoły z kl. 4 tb w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych - Gracjan Małecki i Jakub Mokrus przygotowywali w pracowni gastronomicznej potrawy z karpia, biorące udział w „Ogólnopolskim karpiowym konkursie kulinarnym”.

Pierwszą przygotowywaną przez nich potrawą był Karp w porach, wybrany spośród 10 potraw zaproponowanych przez organizatora konkursu. Drugą przygotowywaną potrawą była ich potrawa autorska - Karp w chrupiącej panierce z orzechów włoskich i nerkowca z tagliatelle w sosie śmietanowym z podgrzybkami i parmezanem. Nasi uczniowie wykazali się dużą kreatywnością i umiejętnościami, a podczas pracy dopingowali ich i wspierali uczniowie klasy 2b BSIS w zawodzie kucharz.

PARTNERZY

 
klasy patronackie w zawodzie: technik żywienia i usług
gastronomicznych,
kucharz, kelner

    

klasa patronacka w zawodzie:
technik usług fryzjerskich, fryzjer
 
klasy patronackie w zawodach: technik reklamy,
technik fotografii i multimediów